Az ultimátum ereje: A Haas F1 Team nem maradhat az utolsó helyen

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Haas F1-es csapatfőnöki tisztségét átvevő Ayao Komatsu elárulta, hogy a hirtelen váltás ellenére vannak elvárásai a csapat teljesítményével szemben a tulajdonosnak.

A Haas F1 csapatának átalakulása meglepetésszerű volt a rajongók számára, amikor január elején bejelentették, hogy Günther Steiner távozik a csapat éléről, és helyét Ayao Komatsu veszi át, aki korábban a mérnökigazgató volt.

Steiner elmondta az egyik interjújában, hogy közöttük a döntést az előző ünnepek között hozta meg Gene Haas, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését, így kénytelen volt távozni a Haastól.

A csapat az elmúlt három szezonban kétszer is az utolsó helyen zárta a bajnokságot, és habár Komatsu elismerte, hogy vannak elvárások a tulajdonos felé, pontos részleteket nem árult el, de nyilvánvaló, hogy az idei évben a japán csapatfőnök feladata az utolsó hely elkerülése.

Gene Haas kifejezetten nem szeretné, ha idén is utolsónak zárnának, és arra összpontosít, hogy előre haladjanak és javítsanak a teljesítményükön.

Komatsu kinevezésével egy mérnöki szemléletű vezető került az élre, szemben Steinerrel, aki üzleti érzékéről volt ismert. Komatsu kihangsúlyozza, hogy más megközelítést és szemléletet hoz az F1-es csapatba, és hisz abban, hogy a csapat még fejlődhet a jelenlegi állapotához képest.

Az új csapatfőnökről többet megtudhatsz a cikkünkben.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések